About

Bloggförsök nummer två. Ett försök att göra min version av den juridiska världen med lite fler bilder och figurer. Men bara ett försök, kommer inte långt utan att försöka.

Själv ska jag nu våren 2012 börja terminskurs 5 vid Uppsala universitet och har en viss (fortfarande något begränsad) inblick i juridiken. Ofta handlar det om avvägningar mellan olika intressen och värderingar, något som kan blir väldigt långrandigt att beskriva i textform.

Därför tycker jag det är konstigt att endast en av våra föreläsare (Håkan Andersson) hittills har använt figurer/grafer under sina föreläsningar. Det samma gäller kurslitteraturen. Visst, det är svårt att beskriva något exakt genom att slänga in en graf, den juridiska terminologin är tyvärr för exakt för att låta sig förklaras med en X-axel och en Y-axel. Men som en inledning för att förstå de bakomliggande tankarna tror jag att det inte skulle sitta helt fel med lite figurer då och då.

Dagliga uppdateringar lär knappast bli, men om jag tycker mig ha sett något som går att illustrera på ett bättre sätt än i juridisk text tänkte jag slänga upp det här. Kommentarer och feedback är more than welcome.

 

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar